Skip to Main Content

2015 Employee Design Initiative

Employee Design Initiative: After: Seating and commons area, along with safer, well-lit paths

After: Seating and commons area, along with safer, well-lit paths

Taco Bell Arena/Housing Corridor Update

(See below for more photos – click to enlarge)

A portion of the Boise State University campus was made safer and more attractive thanks to the 2015 Campus Operations and General Counsel Employee Design Initiative.

The remodel of the student housing corridor near Taco Bell Arena was designed by Stephanie Clarkson and Chris Wright and completed in mid-September. The project included updating old box lighting to new LED lighting, adding paver spaces with benches and picnic tables and adding new landscaping. The walkways in this corridor are heavily traveled by prospective students, student-athletes, housing residents, staff and artists performing in the arena. The upgrades will make the space safer and more inviting for people to stop and socialize. In addition, a bench area was placed on the east end of Chaffee Hall and the Housing Offices to allow a safe waiting space for the patrons using the West Stadium lot.

Each of the new light poles, as well as the benches and picnic tables, were unused items the division was able to locate on campus and re-purpose for this project.

The Employee Design Initiative was created in 2013-14 to encourage Campus Operations and General Counsel staff to create and submit concepts that would enhance the Boise State campus. Submissions were narrowed down from 12 to the winner. Designs were evaluated based on student utility, attention to detail and whether the concept demonstrated imputed quality of our campus, while also meeting budget, time frame and project impact realities.

All faculty, staff, students, alumni and campus visitors are invited to visit and use this space.

Before: Large box lighting let off minimal light and were an eyesore

Before: Large box lighting let off minimal light and were an eyesore

Before: No seating spaces were available

Before: No seating spaces were available

After: Upcycled lighting offers safer, sustainable lighting

After: Upcycled lighting offers safer, sustainable lighting

After: Many seating options are now available for use

After: Many seating options are now available for use